USU:a koskevat tilannepäivitykset

10.8.2024

#4-pesän poikanen USU. Kuva: Kai Leppimäki

Kuva: Kai Leppimäki


Tiedoksi, että siipivaivainen pesästä pudonnut lukurenkaalla ’USU’ rengastettu koiraspoikanen on toimitettu Pyhtään Lintuhoitolan hoitoon. Ensi viikolla se käy mahdollisesti eläinlääkärissä. Hoitolan työntekijöiden toiveesta varsinainen tiedotus, jos tiedotettavaa on, tapahtuu meidän kauttamme, jotta he saavat keskittyä hoitamiseen. Seuraava päivitys meidän suuntaan voi tulla reilun viikon kuluttua.

Tutustu Pyhtään Lintuhoitolan toimintaan osoitteessa https://pyhtaanlintuhoitola.fi/liity-tue-toimintaa/

 

 

 

 

 

 

 


Taustaa #4-pesän pesinnästä

Kausi eteni hienosti lentopoikasvaiheen alkuun saakka. Nuppu ja Nemo kasvattivat hienon poikueen käytännössä lentokykyyn asti.

Meidän sääksiseuraajien näkökulmasta harmillisesti merikotka nappasi UPU:n mukaansa.

Seuraavana päivänä se nappasi vielä URA:n kesken häätölennon. Monien seuraajien valvovan silmän alle pesälle jäi USU, joka siivitteli hienosti heinäkuun puolivälin tienoilla. Jossain tapahtumaketjussa sen vasempaan siipeen on oletettavasti tullut pehmytkudosvaurio, jotka ovat hankalia paranemaan linnuilla. USU roikotti siipeään, mutta sen siivittelyt vaikuttivat etenevän hiljalleen.

USU viihtyi monesti pesän vasemmalla puolella olevalla orrella. Epäonnisesti 8. elokuuta USU tipahti orrelta maahan asti 5-10 metrin päähän pesältä. Yön aikana se eteni maassa 15-20 metriä ja seisoi mättäällä päivän ajan. Perjantaina illasta pitkästä matkasta saapunut rengastaja avustajineen tarkisti tilanteen ja otti USU:n hoiviinsa toimittaakseen sen Pyhtään Lintuhoitolaan. USU oli kiinniottotilanteessa terhakkaan oloinen sääksi, vaikka siiven tilanne ei vaikuttanut hyvältä.